Sammanlagt 60 människor dödades när extremister angrep nationalmuseet Bardo i Tunis och en strand på semesterorten Sousse.

Två separata rättegångar har hållits om attackerna, som skedde med några månaders mellanrum.

Tre åtalade döms till livstid för skjutningarna på Bardomuseet i Tunis i mars 2015, som krävde 22 människoliv. De båda attentatsmännen sköts till döds under ingripandet.

Öppnade eld

Fyra av de åtalade döms till livstid för inblandning i massakern på en strand i semesterorten Sousse i juni samma år. Då dödades 38 personer, mestadels britter, när en beväpnad man öppnade eld mot turister och anställda utanför ett hotell. Även här blev gärningsmannen skjuten till döds av polisen.

Flera andra åtalade döms till fängelse mellan sex och 16 år. Terrorrörelsen IS har tagit på sig ansvaret för båda attackerna.

"Vända blad"

De dömda har på olika sätt hjälpt attentatsmännen, exempelvis genom att tillhandahålla mobiltelefoner och delta i planeringen. En av dem har sagt att han drevs av "en plikt att delta i uppbyggnaden av kalifatet". Andra åtalade säger att de bara har diskuterat idéer med sina vänner, och hävdar att de utsatts för tortyr i häktet.

Familjemedlemmar till offren och överlevande efter de båda attentaten följde rättegångarna via videolänk.

Det var viktigt för oss att se och särskilt att höra, för att förstå varje åtalads roll. Att komma till denna slutpunkt hjälper oss att vända blad, även om vi aldrig kan glömma, säger en fransk överlevare.

Rättad: I en tidigare version uppgavs fel straff för de dömda.