Blod strömmade ur ben, magar och armar, säger en man som kallar sig Akram.

De hade suttit bakom barrikaderna de byggt utanför ett arméhögkvarter i Khartum sedan i april – först för att kräva diktatorn Omar al-Bashirs avgång och sedan för att militärjuntan som följde ska lämna över till ett civilt styre.

I gryningen den 3 juni kom attacken. Demonstranterna omringades av beväpnade män som dök upp i lastbilar och som enligt Akram bar polisklädsel och uniformer från den ökända paramilitära styrkan RSF.

Artikelbild

| Medlemmar i den ökända paramilitära styrkan RSF. Arkivbild.

Först attackerade de oss med batonger och käppar, säger han.

Enligt Akram lyckades demonstranterna avvärja den första attackvågen, bland annat genom att kasta sten men snart dök en större styrka i RSF-uniformer upp.

De började skjuta demonstranter som stod på barrikaderna.

Vittnesmål om gruppvåldtäkter

Akram, som befinner sig i ett hus i Khartum, visar en videoupptagning på sin mobiltelefon som han säger att han tog vid attacken. Den visar demonstranter som flyr i panik, många av dem blödande medan eldgivning hörs i bakgrunden.

Jag såg två kvinnliga doktorer bli slagna, släpade och få sina huvuddukar avslitna.

Det var bara turen som gjorde att han inte själv blev skjuten, säger Akram.

Fyra gånger stod jag på en plats när någon bakom mig blev skjuten.

Han säger att de beväpnade männen särskilt siktade in sig på människor som försökte filma tillslaget med sina mobiltelefoner.

Det finns också vittnesmål om gruppvåldtäkter av kvinnliga demonstranter och sjukvårdspersonal.

Enligt en oppositionell läkarorganisation dödades 128 människor medan militärjuntan hävdar att dödstalet var 61, varav tre egna soldater.

"Dödande och tortyr"

Juntan hävdar att styrkan som slog till gjorde det på eget bevåg. De ansvariga ska hängas, säger juntans näst högste ledare, general Mohamed Hamdan Dagalo – som själv leder RSF och har pekats ut som högste ansvarig.

En annan demonstrant, som kallar sig Mustafa, flydde när batongslagen började hagla men han säger att minnena av vad han såg kommer att jaga honom för alltid.

Det var dödande och tortyr överallt.

Mustafa säger att tjock rök vällde fram över platsen när demonstranternas tält och utrustning brann och att sju av hans vänner skadades i attacken.

Han tillägger att demonstranterna såg en ljusnande framtid efter att al-Bashir tvingats bort.

Men det verkar som att vi har mer att göra, och vi är redo.