- I det utredningsarbete som har gjorts angående grov vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri, misstankar som ännu kvarstår, har polisen även fått uppgifter som nu till brottsrubriceringen försök till mord: Det här upp polisens presstalesperson Towe Hägg till både UNT och till nyhetsbyrån TT.

Vad är det för uppgifter som motiverar den är brottrubriceringen?

- Det kan jag inte svara på eftersom det kan försena och försvåra utredningen, säger Towe Hägg till UNT.

Att försök til mord nu lagts till som brottsrubricering innebär att det finns misstanke om att mannen haft uppsåt att köra in i gymnasiksalen.

Varför skulle han ha velat köra in i en gymnastiksal där det pågår en handbollsmatch?

- Det är sådant utredning nu får visa, om det kan ha funnis ett motiv för det och vad det ska ha varit i så fall, säger Towe Hägg, som inte vill uppge något kring huruvida mannen är känd av polisen sedan tidigare.

Mannen körde in bilen genom väggen till idrottshallen mitt under en pågående handbollsmatch i ungdoms-SM. Spelare, ledare och publik flydde för livet bort från spelplanen men ingen person skadades.

Mannen greps, misstänkt för bland annat grovt rattfylleri. Han släpptes senare fri men greps åter på söndagskvällen i en lägenhet i Sigtuna.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska Säkerhetspolisen vara inkopplat för att utreda ett möjligt terrorspår. Men till UNT säger Säpo att den uppgiften inte stämmer.

– Vi känner till fallet. Men det är ett polisärende och vi hänvisar helt och hållet dit, säger Gabriel Wernstedt, pressekreterare.