Hundratals poliser och underrättelsepersonal arbetar med fallet som jämförs med poloniumförgiftningen i London 2006 av den ryske ex-agenten Aleksandr Litvinenko.

Läget för den tidigare ryske dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter Julia är fortfarande mycket allvarligt. Inte fullt så illa är det för den polis som kom först till platsen. I en intervju med brittisk morgon-tv säger inrikesminister Amber Rudd att polisens tillstånd fortfarande är allvarligt men att han är vid medvetande och talbar, rapporterar BBC.

"Ryssland mer aggressivt"

Det spekuleras om inblandning från ryskt statligt håll och försvarsminister Gavin Williamson säger att Ryssland blivit "ett allt större hot".

Ryssland är självsäkert, Ryssland är mer aggressivt och vi måste förändra det sätt vi hanterar dem på, för vi kan inte vara i en konfliktsituation där vi hunsas av ett annat land, säger han till brittisk tv, enligt BBC.

Ryssland har förnekat inblandning.

Efter att ha fastställt att ett nervmedel är orsaken till symtomen … kan jag också bekräfta att vi tror att de två personer som blivit sjuka var specifika måltavlor, säger Mark Rowley, chef för polisens antiterrorenhet som utreder fallet.

Inga risker för allmänheten

Rowley säger också att det inte finns något som tyder på hälsorisker för allmänheten i det område där Skripal och dottern hittades.

Vår uppgift nu är så klart att fastställa vem som ligger bakom detta och varför de gjorde det, säger Mark Rowley.

Även ambulanspersonal som vårdat de skadade har setts över på sjukhus, men de har inte behövt läggas in.

Sergej Skripal och hans 33-åriga dotter Julia hittades medvetslösa på en bänk i en galleria i brittiska Salisbury i söndags.