Tv-bilder visar hur tårgaspatronerna viner längs med en gata tom på trafik. När gasen väl har skingrats avancerar kravallutrustade poliser mot demonstranterna i ett försök att få dem på flykten.

Inga demonstrationstillstånd hade utfärdats, men trots det samlades tusentals Hongkongbor på gatorna även under söndagen för att uttrycka sitt missnöje med stadens ledning. När mörkret föll blev det återigen sammandrabbningar mellan polis och aktivister.

"Inte trötta"

Artikelbild

| Demonstranter med andningsskydd mot tårgasen använder laserpekare mot kravallpoliser under söndagens protester i Hongkong.

Demonstranterna, som vid minst ett tillfälle kastade brandbomber, drog sig snabbt tillbaka när polisen ryckte fram på, bara för att snabbt dyka upp någon annanstans.

Vi har sprungit hela dagen men vi är inte trötta. Detta är vårt svar till Carrie Lam. Om hon inte börjar lyssna till folket och svara på våra rimliga krav så kommer vi att fortsätta att sprida protesterna runt om i Hongkong, säger demonstranten Ah Sing, och syftar på Hongkongs ledare.

Trots att demonstranterna förmått stadens ledning att lägga ett kritiserat lagförslag på is fortsätter protesterna i Hongkong. Och frustrationen mot stadens politiker och poliser är påtaglig bland demonstranterna.

Polisen borde ägna tid åt att upprätthålla säkerheten i stället för att neka oss att demonstrera, säger en 25-årig demonstrant som inte vill uppge mer än sitt efternamn, Wong..
Artikelbild

| Aktivister i hjälmar och andningsskydd mot tårgasröken konfronterar polisen på en gata i Hongkong under söndagens protester.

Kritiserat lagförslag

Protesterna i Hongkong tog fart på allvar i maj efter att stadens ledning presenterat det nu skrinlagda lagförslaget, som skulle göra det möjligt att utlämna misstänkta brottslingar till Fastlandskina. Förslaget sågs som ett sätt att inskränka på den självständighet som Hongkong åtnjuter sedan 1997, då staden åter blev en del av Kina efter över 150 år som brittisk kronkoloni.

Sedan dess har protesterna växt alltmer. Över 600 personer har gripits sedan de startade.