Knivattacken mot politikern Junius Ho inträffade när han deltog i ett kampanjmöte i Tuen Mun, ett distrikt i utkanten av Hongkong nära gränsen till Fastlandskina.

Bilder på internet visar hur en man räcker över blommor till Ho och frågar om han kan ta ett fotografi med sin mobil. I stället tar han fram en kniv ur en medhavd väska och hugger den i bröstet på politikern.

Junius Ho är en av de mest avskydda politikerna i Hongkong bland de prodemokratiska demonstranterna. Han har flera gånger fördömt protesterna i staden och uttryckt sitt stöd för Hongkongpolisen.

Ho har även anklagats för att vara involverad i en våldsam attack i stadsdelen Yuen Long i juli då beväpnade män, som misstänks tillhöra ökända brottssyndikat, misshandlade ett stort antal demonstranter. Efteråt sågs han skaka hand med förövarna och ge dem tummen upp, rapporterar BBC.

Knivattacken mot Ho är den senaste i en rad våldsdåd mot både anhängare och motståndare till proteströrelsen. I söndags attackerade en knivbeväpnad man prodemokratiska demonstranter, däribland en lokal politiker som fick delar av sitt öra avbitet. Förra månaden attackerades även människorättsaktivisten Jimmy Sham av män beväpnade med hammare.