Australien Australisk polis utreder händelserna då en 17-årig pojke attackerade en politiker med ett ägg under en presskonferens i Melbourne för att sedan själv bli nedbrottad.

Queenslandsenatorn Fraser Anning, som politiskt befinner sig långt ut på högerkanten, har kritiserats hårt efter uttalanden om terrorattacken i Nya Zeeland. Han säger bland annat att dåden vid moskéerna i Christchurch berodde på att man tillåter "muslimska fanatiker" att komma in i landet.

Dessa kommentarer är skrämmande och fula och de har ingen plats i Australien, sade landets premiärminister Scott Morrison på lördagen.

Vid presskonferensen i Melbourne gick 17-åringen upp bakom Anning och krossade ett ägg mot hans huvud. Anning vände sig om och försökte örfila 17-åringen, som sedan blev nedbrottad av flera personer.

En insamlingskampanj har hittills fått ihop över motsvarande omkring 125 000 kronor. Pengarna ska täcka 17-åringens eventuella advokat- och rättegångskostnader, men doneras också för att han ska kunna "köpa fler ägg".