Vi har inlett en ny anfallsfas. Order gavs tidigt i morse om att avancera och vinna mark, säger Mustafa al-Mejii, talesperson för Tripoliregeringens militära verksamhet.

Beskedet har följts av omfattande strider i stadens södra delar, berättar invånare för Reuters. Raket- och artillerield har hörts från området under dagen, rapporterar AFP. Tripoliregeringen meddelar att den utfört totalt sju luftanfall.

Krigsherren Khalifa Haftars Libyens nationella armé (LNA), som strider för en alternativ regering i östra Libyen, har anfallit huvudstaden i två veckors tid. Den hävdar på lördagen att den tagit kontroll över ett flertal nya positioner och att man tvingat motståndarna på reträtt på bred front.

213 personer har dödats i striderna och över 1 000 har skadats, enligt de senaste siffrorna från Världshälsoorganisationen (WHO).

FN erkände 2015 enhetsregeringen i Tripoli som Libyens legitima styre, med säkerhetsrådets godkännande. Nu kan säkerhetsrådet dock inte enas om en uppmaning till vapenvila. Ryssland vill inte peka ut Khalifa Haftar som ansvarig för att våldet eskalerat och USA:s president Donald Trump talade tidigare i veckan i telefon med Haftar, då om en "delad vision" för Libyen.