Två barn har mist livet i amerikanskt förvar de senaste veckorna. Där hade de placerats i förälders sällskap efter försök att korsa den amerikanska gränsen på olaglig väg.

Alla dödsfall vid gränsen, oavsett om det är barn eller inte, "beror helt och hållet på Demokraterna och deras patetiska migrationspolitik som låter folk göra den långa resan i tron om att de kan komma in i vårt land illegalt", skriver Donald Trump på Twitter.

"Det kan de inte. Om vi hade en mur så hade de inte ens försökt!"

En sjuårig flicka från Guatemala dog i början av december, då hon omhändertagits tillsammans med sin pappa. Familjens advokat säger att de inte hade tillgång till vatten, vilket tillbakavisas av amerikanska myndigheter.

Under julhelgen dog en åttaårig pojke, också han från Guatemala. Han hade influensa, men läkarna har inte fastställt en dödsorsak.

Sedan en vecka tillbaka har sju amerikanska myndigheter fått stänga ned stora delar av sin verksamhet då kongressen inte kunnat enas om budgeteringen. Den stora stötestenen är president Trumps krav på fem miljarder dollar till ett bygge av en mur mot Mexiko, en plan han saknar tillräckligt med stöd för och säger sig vägra kompromissa om.