Han sade att han absolut inte lade sig i. Jag tror verkligen att om han säger det så menar han det, säger Trump efter att ha pratat med Putin vid Apec-toppmötet i Danang.

Trump är på rundresa i Asien och ska bland annat till Filippinerna för att delta i ett toppmöte med den sydostasiatiska samarbetsorganisationen Asean.

Den republikanske presidenten säger att Putin är "mycket förolämpad" av anklagelserna, som han ser som en "konstgjord barriär" rest av Demokraterna.

Med sina uttalanden luftar Trump ännu en gång tvivel mot de slutsatser amerikanska underrättelseorgan dragit – att Ryssland försökte blanda sig i det val Trump vann för att misskreditera Demokraterna.

Och CIA insisterar på sin sak. I ett uttalande konstaterar underrättelsetjänsten att dess chef Mike Pompeo – som utsågs av Donald Trump – står fast vid slutsatserna och att han hela tiden har gjort det. "Bedömningen avseende rysk valpåverkan har inte förändrats", lyder det enligt CNN.

Vladimir Putin beskrev efter mötet med sin amerikanske kollega Trump som en civiliserad och välutbildad person som är smidig att ha att göra med.

Han sade att han absolut inte lade sig i. Jag tror verkligen att om han säger det så menar han det.

USA:s president Donald Trump efter att ha pratat med sin ryske kollega Vladimir Putin om anklagelserna om ryska försök till inblandning i det amerikanska presidentvalet i fjol.