President Donald Trumps möte med Nordkoreas Kim Jong-Un på nordkoreansk mark nyligen innebar starten på förnyade samtal mellan länderna, sedan de stoppats efter det havererade toppmötet i Vietnam.

Samtalen kan antagligen inledas nu i juli, enligt USA:s utrikesminister Mike Pompeo.

Trumpstyret avfärdar uppgifter i The New York Times om att en idé börjat formas i det amerikanska ledarskapet om att en frysning av Nordkoreas kärnvapenprogram, till skillnad från en nedrustning, är rätt väg att förhandla om. På det sättet skulle USA acceptera Nordkorea som en kärnvapenstat.

En frysning, vet du, skulle aldrig vara en lösning av processen. Det skulle aldrig bli slutet av en process, säger Morgan Ortagus, talesperson vid utrikesdepartementet, och tillägger att målet fortsatt är en total avveckling av alla Nordkoreas massförstörelsevapen.
Jag tror inte att regeringen någonsin har karakteriserat en frysning som slutmålet. Det skulle i så fall vara i början av processen.

Nordkorea har inte testat några kärnvapen eller robotar kopplade till programmet sedan 2017, men USA misstänker att landet fortsatt att utöka sin arsenal för att producera bränsle och robotar.