Rishi Simha bor i San Francisco i Kalifornien och arbetar på bilföretaget Tesla, men har poströstat i valet i sin hemstat North Carolina, dit han åker regelbundet.

Han säger att han försöker att ha en helhetssyn när han röstar, men nämner klimatförändringarna, migrationen och sjukvården som viktiga frågor, och röstade på Demokraterna i årets val.

"Kräver mer tid"

Artikelbild

| Demokraten Kathy Manning är en av dem som tävlar om en plats i kongressen i North Carolina.

North Carolina röstade med knapp majoritet för Barack Obama 2008, men har sedan dess röstat på de republikanska kandidaterna. Den här gången tror dock Rishi Simha att det svänger över till blått.

Även om folket i North Carolina röstade för den nuvarande administrationen tror jag att man tycker att den blivit annorlunda än vad man förväntade sig.

Däremot tror han inte att det blir någon jordskredsseger för Demokraterna i delstaten.

Jag tror att det kräver mer tid att få folk att ändra sin syn i North Carolina.

Nervös väntan på resultat

Emily Hackeling har röstat i San Francisco i Kalifornien. De viktiga frågorna i årets val ser hon som majoritetsförhållandena i kongressens kammare, och i landets högsta domstol. Det märks att det är valtider i staden, berättar hon. Under uppladdningen har hon fått massor av valreklam i brevlådan och textmeddelanden till sin mobil med olika budskap.

Jag är en ung person i Kalifornien, så är det ganska lätt att förstå åt vilket håll det lutar, säger hon till TT på väg hem från jobbet.

Hon beskriver resultatet i presidentvalet 2016 som en chock, när Donald Trump vann.

Jag är lite i en akademisk bubbla. De jag umgås med är ofta ganska liberala, även om jag känner folk från båda sidorna. Så det kom som en genuin chock, och en insikt att USA är så polariserat och jag är så bortkopplad från en stor del av befolkningen och vad de känner, säger hon.

Resultaten pekar åt att Demokraterna tar kontrollen i representanthuset, medan senaten fortsätter att hållas av Republikanerna.

Jag kommer att följa nyheterna för att se hur resultaten blir. Jag är rätt nervös, säger hon.