Så länge förhandlingarna är i linje med Kinas riktning mot reformer och öppenhet, utvecklingsbehov och de långsiktiga intressen som delas av båda länderna, så har så väl kinesiska som amerikanska förhandlare kunskap och färdigheter att tillgodose varandras krav och nå en överenskommelse som båda vinner på, säger Wang Yi.

Även USA:s president Donald Trump meddelar att han tycker att de senaste handelssamtalen med Kina varit framgångsrika.

Jag har en känsla av att det kommer att gå väldigt bra, säger Donald Trump enligt medier i USA.

Tre till fyra veckor

Trump ger även en antydan om hur länge förhandlingarna kan tänkas pågå.

Om tre eller fyra veckors tid kommer vi att berätta för er om det har varit framgångsfullt, säger han, enligt amerikanska CNBC.

Dessa något mer optimistiska tongångar kommer kort efter att båda sidorna trappat upp handelskriget.

I måndags annonserade Kina att landet beslutat att höja tullarna på varor från USA för 60 miljarder dollar (cirka 580 miljarder kronor) från och med den 1 juni.

Ingen tull på läkemedel

Detta var ett svar på Trumps beslut i fredags att höja tullar på kinesiska varor till ett värde av 200 miljarder dollar (cirka 1 700 miljarder kronor).

USA:s handelsrepresentant har meddelat att en utfrågning om tullar på upp till 25 procent på kinesiska varor till ett värde av ytterligare 300 miljarder dollar (cirka 2 900 miljarder kronor) ska hållas nästa månad.

I praktiken skulle det innebära att nästan all import från Kina tullbeläggs, däribland mobiltelefoner och laptops men inte läkemedel.