Vad är det ni har dragit igång?
– Ett mikrobryggeri som ska producera öl i belgisk anda. Vi kallar det ett kultur- och skådebryggeri, där man kombinerar öl med mat och får en historisk berättelse om vallonerna som bryggde sitt öl här i Österbybruk för längesen.
När öppnar ni?
– Vi hoppas vara igång i slutet av maj. Bryggeriet och en pubdel ska dela lokaler med Stallcaféet som står för maten.
Har du någon erfarenhet av ölbryggning?
– Nej, men det har vår bryggare Lars Sönnebo som också är delägare med mig och Monica Rydåker. Han har tidigare bryggt i liten skala. Vi ser också ett nära samarbete med övriga aktörer på området, till exempel Orangeriträdgården.
Hur kom ni på den här idén?
– Ölbryggning har varit en gammal tradition på vallonbruken. När vi kom i kontakt med Lars Sönnebo föll det sig ganska naturligt. Jag drev kaféet även förra sommaren och det känns extra roligt att kunna göra något nytt, med anknytning till bygden, som dessutom är närproducerat.