Vad Àr det ni har dragit igÄng?
ââEtt mikrobryggeri som ska producera öl i belgisk anda. Vi kallar det ett kultur- och skĂ„debryggeri, dĂ€r man kombinerar öl med mat och fĂ„r en historisk berĂ€ttelse om vallonerna som bryggde sitt öl hĂ€r i Ăsterbybruk för lĂ€ngesen.
NÀr öppnar ni?
â Vi hoppas vara igĂ„ng i slutet av maj. Bryggeriet och en pubdel ska dela lokaler med StallcafĂ©et som stĂ„r för maten.
Har du nÄgon erfarenhet av ölbryggning?
ââNej, men det har vĂ„r bryggare Lars Sönnebo som ocksĂ„ Ă€r delĂ€gare med mig och Monica RydĂ„ker. Han har tidigare bryggt i liten skala. Vi ser ocksĂ„ ett nĂ€ra samarbete med övriga aktörer pĂ„ omrĂ„det, till exempel OrangeritrĂ€dgĂ„rden.
Hur kom ni pÄ den hÀr idén?
ââĂlbryggning har varit en gammal tradition pĂ„ vallonbruken. NĂ€r vi kom i kontakt med Lars Sönnebo föll det sig ganska naturligt. Jag drev kafĂ©et Ă€ven förra sommaren och det kĂ€nns extra roligt att kunna göra nĂ„got nytt, med anknytning till bygden, som dessutom Ă€r nĂ€rproducerat.