De gömmer sig bakom anonyma profiler på sajter som Avpixlat, Fria tider och Exponerat, men nu är deras riktiga identiteter avslöjade, uppger Expressen. Totalt har 6 200 näthatare avslöjats. En av dem är Mikael Rahm (SD), kommunpolitiker i Östhammar.

Mikael Rahm ska ha skickat mejl till bland annat Förvaltningsrätten i Uppsala. Samma mejladress används då han under pseudonymen "Micke1" har skickat in ett stort antal kommentarer på sajten Avpixlat.

Mikael Rahm ska bland annat ha skrivit på Avpixlat att "det är redan i elfte timmen när det gäller att få stopp på alla dumheter som är knutna till islam, och för oss främmande kulturer".

Artikelbild

"Islam är ingen religion, utan en sjuk sekt och borde klassas som sådan", ska Rahm ha skrivit, och menar sedan att Sverige redan i dag har "släppt islam för långt".

Flyktingar och invandrare beskriver Mikael Rahm som "berikare" eller "Ett skägg, som på nysvenska kallas ensamkommande flyktingbarn".

Men när Expressen konfronterar Rahm med kommentarerna nekar han till att ha skrivit dem.

Men användarnamnet är kopplat till din mejladress?

Artikelbild

– Det var märkligt. Jag kan inte påminna mig att jag har använt det, säger Mikael Rahm till tidningen.

Det handlar ju om ganska många inlägg.

– Nej, då har du fått nån felkoppling, det kan inte vara jag.

Mikael Rahm bekräftar för Expressen att det är hans personliga mejladress som har använts.

– Jag känner till sajten, men det är allt.

När Expressen visar några av kommentarerna som skickats till Avpixlat från Mikael Rahms mejladress, svarar han:

– Nej, det är inte jag. Det är nåt skumt. Då kanske nån har kommit åt den på Google? Det måste varit så det gått till. Det kan ju vara så, det här med tillgången till Google mail och så. Du har ju läst själv om hur mycket lösenord och sånt som går ut på Internet, svarar Mikael Rahm.

Sedan valet 2010 är Sverigedemokraterna representerat med 2 av 49 mandat i Östhammars kommunfullmäktige och 4,15 procent av rösterna. 

UNT har sökt Mikael Rahm utan framgång.