Camilla Gelinder, ledare i gymnastik i Almo BK får 4000 kronor av kommunen.
– Hon har återupplivat en verksamhet som inte funnits på länge och arbetat i nära kontakt med skolorna, berättar fritidschef Peter Jansson.
Även Anna-Lena Holgersson, ledare i Olands bugg- och swing belönas.
– Det är en spännande verksamhet som vi kanske inte har uppmärksammat så mycket tidigare och de arbetar brett över hela kommunen.
Årets sportprestation stod Alunda innebandyförenings damlag för sedan de varit i princip obesegrade under året och vunnit division 2. Även de belönas med 4000 kronor.

Dessutom beslutade fritidsnämnden för första gången att utse en förening till så kallad guldklubb, ett slags certifiering som sker i samarbete med Upplands idrottsförbund.
– För att bli guldklubb ska man uppfylla vissa kriterier när det gäller föreningsutveckling. Ett absolut krav är till exempel att man kan redovisa en drogpolicy, berättar Peter Jansson.

Utmärkelsen gick i år till IBK Östhammar innebandy som nu också får ta del av det nyinrättade SKB-stipendiet på 20 000 kronor. Pengarna ska fördelas till en eldsjäl inom klubben samt till någon form av utvecklingsprojekt.
– Sammanlagt har vi möjlighet att dela ut 500 000 kronor under en femårsperiod ur det här stipendiet och ambitionen är att 25 klubbar under den här tiden ska bli guldklubbar, säger Peter Jansson.