En timmes gratis bowling med påföljande tacosmeny var en av de aktiviteter som lockade allra flest höstlovslediga barn och ungdomar i Östhammars kommun.

– Det har varit ett jättestort tryck att få komma hit och det ringer fortfarande personer som vill ha tid. Vi räknar med sammanlagt uppemot 250 besökare innan dagen är slut, berättade Louise Söderqvist, ungdomsledare vid kultur- och fritidsförvaltningen, när tidningen på torsdagen hälsade på i bowlinghallen i Östhammar.

Med blinkande discoljus och popmusik i högtalarna var det full aktivitet vid de åtta bowlingbanorna. På plats fanns bland annat syskonen Liv och Elvin Thunander, åtta respektive sex år, som besökte Bowlan tillsammans med mamma Kelly Thunander. Att trion, som kommer från Gimo, trivdes, gick inte att ta miste på.

Artikelbild

– Det är väldigt positivt att kommunen satsar på höstlovsaktiviteter. För mina barn är det dessutom första gången på bowlingbanan, berättade Kelly Thunander.

Medan det bowlades för fullt nere i själva bowlinghallen pustade sjuåriga kompisarna Alicia Andersson och Blessing Graet ut en halvtrappa upp i restaurangen med varsin portion tacos framför sig.

I konceptet med gratis bowling ingick också fri tacos för barn och ungdomar. De hade just avslutat sin bowlingtimme, och för Blessing var det premiär på bowlingbanan.

– Det var kul att bowla, lite svårt att kasta i väg klotet men det gick ganska bra, sade Blessing och fortsatte:

Artikelbild

| Kompisarna Alicia Andersson och Blessing Graet pustar ut i restaurangen efter bowlingpasset.

– Det roligaste var när man träffade käglorna, och dom ramlade omkull.

Alicia, däremot, har bowlat flera gånger tidigare, berättade hon.

– Bowling är kul, och inte så jättesvårt heller. Jag brukar träffa käglorna för det mesta, sade hon.

Bowlingen var bara ett av många populära arrangemang som erbjöds höstlovslediga barn och ungdomar i Östhammars kommun under höstlovet.

Satsningen, med fritidsförvaltningen som spindel i nätet, gjordes i samarbeten med både föreningar, företag och privatpersoner och riktade sig till barn och ungdomar i åldrarna 6–15 år.

– Det är jätteviktigt att hitta ett så brett utbud som möjligt, och det tycker jag att vi har lyckats med. Det har funnits alltifrån stillsammare inomhusaktiviteter med läsning och pyssel till halloweenfest och inomhusfotboll där turneringen i Gimo exempelvis lockade uppemot 85 deltagare, summerade Louise Söderqvist.