Precis innan julafton fick femteklassarna på Öregrunds skola reda på att de gått vidare till den radiosända delen av Vi i femman. Den 24 januari kommer klassens representanter Emmelie Larsson och Aral Hekim gå in i tävlingen.

– Jag blev jätteglad när vi fick reda på att vi gått vidare. Jag tänkte att det inte kunde vara sant, säger Emmalie Larsson.

– Jag blev nervös, men nu är jag inte det, fyller Aral Hekim i.

Artikelbild

| Femmorna på Öregrunds skola kommer tävla mot sju andra Uppaldsskolor i Vi i femman.

I början av höstterminen började tävlingen med att alla landets elever som går i femman fick göra ett prov. När de klasser som tillsammans klarat sig bäst presenterades visade det sig att Öregrunds skola var en av åtta klasser i Uppland som kommer få fortsätta att tävla.

– Det är första gången som vår skola kommer så här långt och vi är ganska glada över det, säger Aral Hekim.

Emmelie Larsson förklarar att hennes styrka är samhällskunskap medan Aral Hekim är vass på geografi och engelska. Men det finns ämnen där de behöver bli bättre.

– Vi måste lära oss mer om Harry Potter. Det brukar jätteofta vara frågor om det. Jag kan inget om de filmerna eftersom att jag gillar Star Wars mer, säger Aral Hekim.

– Jag har planerat att se några Harry Potter-filmer, säger Emmelie Larsson.

Förutom att se på film laddar eleverna i Öregrunds skolas femma med att titta på Lilla aktuellt och att spela Vi i femman-spel. Klassens mentor, Annelie Carlstedt, påpekar att tävlingen engagerar hela klassen.

– Vi involverar hela klassen i det här. Dessutom kommer alla vara med i radiostudion, säger hon.

Övriga Upplandsklasser som gått vidare i tävlingen är: Vattholmaskolan 5A, Bälinge skola 5A, Nåntunaskolan 5A, Futurum 5B, Futurum 5C, Uppsala Musikklasser 5A och Uppsala Enskilda Skola 5A.