Gränsbändande bokbindare

1/9 Sadelmakarlängan fortsätter att bjuda på spännande utställningar. Manne Dahlstedt har som bokbindare tänjt på gränserna för vad en traditionell bok är, och även varit huvudlärare på bokbindarutbildningen vid Leksands folkhögskola. Adam Larsson är bosatt och verksam i Dannemora. Han har i sitt konstnärliga arbete efter bokbindarutbildningen ofta utgått från historiska tekniker, och leker gärna med det tredimensionella. I Ulla Corin Lindroths fantasifulla arbete återkommer natur och växtlighet som tema inom bild och keramik. Hon jobbar även med grafik och i blandtekniker. Vernissage lördag. Utställningen pågår september ut.

Al Fine spelar i Tierp

Artikelbild

Inspirationsföreläsning med Stina Oscarson på Kulturhuset Storbrunn, 19 september.

13/9 Blåsorkestern Al Fine från Östhammar bjuder på ett stort urval av film- och musikalmelodier i kyrkans lokaler i Tierps kyrkby.

Hög puls med Maxida Märak

Maxida Märaks pulserande musik och sprängkraftiga texter har låtit tala om sig de senaste åren. Hon har även hunnit sommarprata, spela en av huvudrollerna i tv-serien Midnattssol, programleda Grammisgalan och förevigas i dokumentärserien Sápmi sisters. Författaren Ida Eklöf, alias Moder Justitia på Instagram, är också på plats och det blir uppläsning ur hennes nya bok innan Maxidas uppträdande.

Dr Feelgood låter än

18/9 Det brittiska punkrockbandet Dr Feelgood var nog på toppen av sin karriär i slutet av 1970-talet med album som "Stupidity" (1976) och "Sneakin' Suspicion" med bland andra gitarristen och låtskrivaren Wilko Johnson och sångaren Lee Brilleaux. Bandet turnerar och ger ut skivor än i dag dock utan att några av originalmedlemmarna finns med.

Stina Oscarson på spaning

Tror du att du kan förändra världen utan att anstränga dig? Så heter Stina Oscarsons handbok i att vara medborgare. Författarbesöket ingår i Östhammars kommuns framtidsvecka som pågår på Kulturhuset Storbrunn 17-24 september.

Petr Ginz minne hedras

26/9 Blott fjorton år gammal tillfångatogs Petr Ginz under andra världskriget och fördes till koncentrationslägret Theresienstadt. Riksteaterns föreställning Några av oss - Vedem magasin, handlar om det mod som Peter Gintz och hans kamrater visade i koncentrationslägret när de bland annat startade en egen tidning.