2004 motionerade s-gruppen till fullmäktige om en konstgräsplan i Gimo. Men de borgerliga motsatte sig förslaget och 2005 lades projektet på is. Det ansågs alltför kostsamt.
I Gimo var besvikelsen stor. Men Gimo IF har fortsatt drömma och har en tid arbetat med att hitta andra sponsorer. I veckan blev det klart att man får 600 000 kronor från Sparbanksstiftelsen.
- Det är tänkt till utbildning också. En konstgräsplan måste ju skötas och vår personal behöver lära sig hur det ska göras, säger Ulf Waltersson ordförande i Gimo IF:s huvudstyrelse.

Han menar att en satsning på en konstgräsplan också skulle vara en satsning på idrottsturism. I Gimo finns redan ishall, sporthall, fina gräsplaner och ett vandrarhem. Med en konstgräsplan skulle det bli ett attraktivt idrottscentrum som även kan locka folk utifrån.
- Allt vi kan göra som drar folk till vår kommun måste vara positivt och det här är en del av det.
Men för att konstgräsplanen ska bli verklighet behövs stöd från flera parter. Sammanlagt handlar det om en kostnad på runt åtta miljoner kronor.
- Vi kommer att försöka få stöd av kommunen, förhoppningsvis kan det röra sig om hälften av pengarna. Sedan tar vi fram en del själva också, säger Ulf Waltersson som antyder att det pågår förhandlingar med flera sponsorer men inte vill berätta så mycket mer i nuläget.

Oppositionskommunalrådet Margareta Widén Berggren (s) hör till dem som håller tummarna för att det ska bli en konstgräsplan i Gimo den här gången.
- Jag hoppas verkligen att kommunen stöttar det här nu när de har varit så duktiga och fått fram pengar själva också. Det skulle vara jätteroligt om det kunde bli av och det skulle innebära att vi kan satsa på skolan också. Vi skulle kunna ha idrottsprogram både på grundskolan och på gymnasiet.
Fritidschef Dag Söderberg berättar att kontoret haft kontakter med Gimo IF om projektet.
- Vi har haft en diskussion och de har presenterat sina idéer men vi har avvaktat lite för att se hur det skulle gå med övriga sponsorer. Det här kommer förmodligen att bli en fråga för nämnden nu under våren.

Dag Söderberg ser dock stora fördelar med en konstgräsplan i Gimo.
- Det skulle nog vara ett lyft för fotbollen totalt i vår kommun.