Flera inbrott anmälda på kort tid

Flertalet anmälningar om inbrott i Östhammars kommun har kommit in till polisen den senaste veckan.

Flera inbrott på kort tid i Östhammars kommun. Bilden har inget med händelserna att göra.

Flera inbrott på kort tid i Östhammars kommun. Bilden har inget med händelserna att göra.

Foto: Jonas Ekströmer / TT

Östhammars kommun2019-09-21 09:00

Ingen har ännu gripits i samband med någon av händelserna som utspelade sig mellan 16 och 19 september.

Den 16 september kommer en anmälan in om att en okänd gärningsman eller gärningsmän tagit sig in en lokal i Östhammar och stulit tre bilar. Enligt uppgifter från målsägande ska inbrottet skett någon gång under den gångna helgen. En av bilarna påträffas dock senare under förmiddagen.

Den 18 september upptäcker en kvinna som vaktar en villa i Östhammars kommun att någon brutit sig in i huset via en dörr på husets altan. Huset spärrades av för en teknisk undersökning och polisen genomförde en dörrknackning i området. Det är oklart vad eller om något har försvunnit.

Natten till den 19 september larmades polisen till en villa i Österbybruk. En familj upptäcker att en okänd gärningsman tar sig in via fönstret i badrummet. Gärningsmannen stjäl flertalet parfymer innan han eller hon försvinner från platsen. Polisen spärrade av huset för en teknisk undersökning.

Den 16 september ägde även ett inbrott rum i Karlsholmsbruk i Tierps kommun. Polisen ser i nuläget inget samband mellan händelserna och ingen gärningsman eller gärningsmän har gripits. Samtliga händelser utreds som stöld genom inbrott eller grov stöld genom inbrott.

– Vi har ännu ingen misstänkt i nuläget och det är för tidigt och säga om det finns något samband mellan händelserna, säger Jonas Eronen, presstalesperson hos polisen i Uppsala.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!