Elsa Erslid och Albin Johansson agerade cirkusdirektörer för Cirkus Musikör och presenterade de olika numren med finess och säkra stämmor. Dessutom fick publiken en lektion om cirkusens historia.

– Den första cirkusföreställningen ägde rum i London under mitten av 1700-talet. Då hade man ryttare, hästar, akrobater, jonglörer och komiker, sa Elsa Erslid innan det var dags att presentera akrobatikgruppen Five girls.

Publiken bjöds också på lindans, styrkelyftning och flera andra nummer – allt ackompanjerat av körsång med passande text samt piano. 10-åriga Vega Ivarsson Camuñas fick kraftfulla applåder vid genrepet för sitt diablo-jongleringsnummer.

Artikelbild

| Bäst att passa sig. Ormtjusaren hade pli på de egentillverkade skallerormarna med hjälp av flöjtens förtrollande toner. Men, som kören sjöng, rätt var det är kan ormen hugga till.

– Jag har hållit på i ungefär två år. Det är inte jättesvårt, sa Vega Ivarsson Camuñas när UNT fick växla några ord med henne efteråt.

På kvällen hölls stor föreställning med över 300 fribiljetter som delats ut till barn, föräldrar och personal på Olandsskolan i Alunda.

Pedagogen Elisabeth Berglund är ansvarig för fritidsverksamheten på Olandsskolan:

– Vi har hållit på med cirkusen och övat sedan hösten 2016. Det är ett entreprenöriellt projekt där eleverna väljer vad de vill göra, är med och utformar föreställningen och tillverkar egna saker som behövs. Sedan har vi samarbetat med en musiksatsning som görs i årskurs 4 på Olandsskolan.

Artikelbild

| 10-åriga Vega Ivarsson Camuñas fick kraftfulla applåder vid genrepet för sitt diablo-jongleringsnummer.

Elisabeth Berglund säger att både elever och personal gillar att jobba i projektform på fritids. För något år sedan var temat indianer, och elevernas egen tipi invigdes i maj 2015. Nu satsade man på cirkus. Vad det blir nästa gång återstår att se.

– Det här är ett roligt sätt att jobba med eleverna, säger Elisabeth Berglund.