Redan när Viktor Odeheim var liten, sisådär två-tre år, lekte han att han spelade gitarr som pappa.

– Ja, pappa var min största idol när jag växte upp, berättar han över en fika på konditoriet i Alunda.

Musiken har funnits med som en central del i hela hans liv och under uppväxten var det mycket sång och musik hemma. Han minns att pappa ofta satt med en akustisk gitarr i knät och att mamma spelade piano.

När Viktor Odeheim var åtta år uppträdde han för första gången i samband med ett musikkafé på Olandsskolan där han gick.

Ett år senare spelade han in sin första demo. Då sjöng och spelade han en låt som pappan skrivit och i samma veva började han också spela gitarr för Lennart Svensson på Kulturskolan.

– Lennart bekräftade mig som ingen lärare tidigare hade gjort och det betydde oerhört mycket för mig.

Musiken blev Viktor Odeheims allt. Skolan i övrigt var han tämligen ointresserad av, men i musiken fann han mening och så har det fortsatt.

Det är musiken han brinner för och efter att ha spelat med banden The Mercury band och Viktor Odeheim band har han nu bildat The Requests tillsammans med två andra musiker.

– Det är mest jag som sjunger, så har det alltid varit, men de har också börjat ta plats och det är roligt att vi kan göra det tillsammans!

Av 2018 vill han se fler inbokade spelningar samt att han lägger mer tid på sitt låtskrivande och även producerande av andra musiker.

– Jag har arbetat inom hemtjänsten i Alunda i fem år och sade upp mig vid årsskiftet för att kunna ägna mig helhjärtat åt musiken, säger han.