Inbrottstjuvar slog till när ägarna var borta

Tjuvar sågade upp en altandörr i Gimo. Husägarna var inte hemma.

Polisen kan konstatera att flera inbrott inträffat i Uppsala län de senaste dagarna.

Polisen kan konstatera att flera inbrott inträffat i Uppsala län de senaste dagarna.

Foto: UNT arkiv

Gimo2019-09-21 13:39

Polisen larmades på lördagen om ännu ett villainbott. Någon har sågat upp ett hål i en altandörr till en villa på Örnvägen i Gimo. Det är okänt vad som stulits.

Inbrottet upptäcktes på lördagsmorgonen men det är inte klarlagt när det hände eftersom husägarna var bortresta sedan ett dygn.
Polisen gjorde en teknisk undersökning på lördagen och en anmälan om grov stöld genom inbrott kommer att skrivas.

Villainbrottet är bara ett av en rad inbrott som gjorts runt om i länet under de senaste dagarna.  I exempelvis Österbybruk i Östhammars kommun har det gjorts inbrott i en villa. Kontanter och smycken ska ha stulits. Och vid ett villainbrott på Pilspetsvägen i Heby kom tog sig inbrottstjuvar in genom ett fönster och stal bland annat två bärbara datorer.

I Skutskär gjordes inbott i en lägenhet genom att altandörren plockades bort. Där är det dock oklart vad som stulits. I Enköping har förövarna plockat ut ett fönster på baksidan av ett kedjehus. Där har verktyg blivit kvar på platsen, men även där är det oklart vad som stulits, uppger polisen. 

Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisen region mitt, reagerar över mängden inbrott den senaste tiden.

–  Det är väldigt många. Men de har skett på olika platser och är av olika slag. I nuläget ser vi inga samband mellan de olika inbrotten, sade han på fredagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!