Tidningen skrev nyligen om synpunkterna. Trots att wifi finns i lokalerna har varken lägenhetsinnehavare eller besökare tillgång till internetuppkoppling. Men nu kan en förändring vara på gång. Tidigare i veckan hade socialchefen Håkan Dahlqvist ett möte med IT-enhetens Kimmo Hallerström.

– Vi har fått en mer klar bild av situationen på Edsvägen och kommit fram till vad vi kan göra för att få en lösning, säger Kimmo Hallerström.

När det gäller wifi i de allmänna utrymmena har IT-enheten beställt utrustning med riktade accesspunkter som gör att både boende och besökare kan ansluta sina mobiltelefoner och surfplattor på ett enkelt sätt.

– Det ska vara ungefär som hemma, man anger namn och lösenord till nätverket bara en gång.

Varför har det här varit så svårt att lösa tidigare?

– Det kan ha varit brist på kommunikation. Man har inte haft den totala bilden, säger Kimmo Hallerström.

Synpunkter har också funnits om att de som bor på Edsvägen borde ha fri tillgång till internet i sina lägenheter, utan att skaffa abonnemang och egen router. Men det är ingen fråga för IT-enheten, säger Kimmo Hallerström.

– Det får socialförvaltningen ta i samråd med Östhammars stadsnät. Jag vet inte hur behovsbilden ser ut, men om 90 procent vill ha det kan man ju baka in det i hyran så att det blir tillgängligt för alla. Det görs på andra ställen.

Önskemålen om playtjänster via smart-TV i sällskapsrummen på Edsvägen, och frågan om det kan kopplas till ett gemensamt abonnemang hos Östhammars stadsnät, ska också utredas.