Att spela på konserter är inget nytt för Lidingöbon Noah Hofvander som tillbringar somrarna i familjens sommarboende i Öregrund. I dag är han 15 år, men hans instrument, saxofonen, har funnits med sedan han var sex år gammal.

– Jag spelade några konserter i Öregrunds kyrka för kanske fyra-fem år sedan tillsammans med vuxna musiker. Jag har spelat konserter sedan jag var sex år, säger Noah Hofvander och fortsätter:

– Jag tycker att det är kul att spela och jag har haft lätt för saxofon. Hela musikvärlden är superkul och det finns en massa roliga människor och mycket roligt att hitta på.

Artikelbild

| Saxofonkvartetten Rollin' Phones avslutar sin sommarturné i Börstil kyrka.

På lördag är han inbjuden att spela ett verk tillsammans med saxofonkvartetten Rollin' Phones som ger en konsert i Börstil kyrka.

– Eftersom altsaxofonisten är min saxofonlärare får jag följa med som gästartist. Det är en jättefin konsert där de bland annat spelar Bach och Piazzolla. Det stycket som jag ska spela är en kvintett av en kompositör som heter Savari som skrivit en del saxofonstycken, säger Noah Hofvander.

För medlemmarna i Rollin' Phones innebär lördagens konsert slutet på gruppens årliga sommarturné.

– Vi har funnits i 32 år och brukar göra en veckas sommarturné i kyrkor och spela en blandad repertoar, säger Kristin Uglar.

Men det är inte första gången som saxofonkvartetten spelar i Östhammars kommun.

– Vi har spelat i Öregrunds kyrka för två år sedan och vi har spelat på musikveckan i Östhammar för länge sedan. Eftersom att vi spelat tillsammans i 32 år har vi varit land och rike runt, säger Kristin Uglar.