Första pysseltillfället hölls innan jul. Då stod julpyssel i fokus och när förskolebarnen promenerade till äldreboendet i februari var Alla hjärtans dag i antågande. Också det ett passande pysseltema.

– De äldre lever upp när de får träffa barnen, så det här känns fantastiskt, säger förskolläraren Anna Stenberg Larsson.

Även barnen uppskattar mötet med de äldre och när Östra Uppland besökte samlingssalen på Lärkbacken nyligen satt tio gamla och sex barn djupt koncentrerade över sina påskkycklingar och ägg-teckningar.

Artikelbild

| Påskpyssel. Två av barnen från Diamantens förskola som hade turen att få gå med till Lärkbacken den här gången var Linnea Grönqvist, till vänster, och Emmie Dimander.

– Det är så roligt när det ordnas aktiviteter för oss, säger Karin Zettergren, boende på Lärkbacken och för dagen placerad bredvid Diamantens Lina Ahlström.

Personal från såväl barn- som äldreomsorg fanns också på plats och alla verkade de ha lika roligt.

– Jag är snart lika gammal som en hel hand. Hur gammal är du, frågar en flicka.

– Många händer, får hon till svar.

Artikelbild

| Gammal och ung. Lina Ahlström från Diamantens förskola påskpysslade tillsammans med Karin Zettergren som bor på äldreboendet Lärkbacken.

Upprinnelsen till samarbetet kommer från personal på Lärkbacken, som hade hört om andra kommuner med liknande samarbeten.

Lärkbackens Kristin Boström tog med sig idén till skidspåret i Gimo, där hon leder skidskola tillsammans med Diamantens Anna Stenberg Larsson. De bestämde sig för att göra ett försök och det föll så väl ut att det upprepades.

Artikelbild

| Påskpyssel. Carry Ekenberg dekorerar en kyckling under överinseende av Maria Laine på äldreboendet Lärkbacken i Gimo.

– Jag hoppas att det här får bli en stadigvarande aktivitet med några träffar varje vår och varje höst, säger Anna Stenberg Larsson.

– Det här är positivt för alla och när vi dessutom pysslar tillsammans får alla arbeta med sina händer. Det är bra oavsett om man är gammal eller ung, säger Kristin Boström.