Kanhända var det något mindre kommers och färre stånd på Rådhustorget än i fjol vid samma tid. Men butikerna i tätorten höll öppet och det var stundtals riktigt folktätt i centrum på eftermiddagen. Treårige Östhammarsbon Fabio Agrillo satt i pappa Claudio Agrillos famn och tog igen sig efter att ha strosat runt bland skyltfönster, knallar och butiker med diverse specialerbjudanden. Flera företagare som höll öppet bjöd på pepparkakor, glögg eller andra tilltugg.

– Vi brukar gå ut på skyltsöndagen, det är roligt när Östhammar kommer till liv, sa Claudio Agrillo.

En jultomte kom fram och räckte över ett paket som Fabio Agrillo gärna tog emot. Annars hade han redan sett en akrobatisk tomte i ett skyltfönster, vilket nog var dagens höjdpunkt så långt.

Artikelbild

| Peter och Leeni Fäldt från Öregrund gästade skyltsöndagen i Östhammar och köpte saffranskaka, hyacinter och renlav till ljusstaken. Elever från årskurs 5 på Kristinelundsskolan sålde för att samla in pengar till en klassresa.

Leeni och Peter Fäldt hade kommit från Öregrund till Östhammar för att få lite julstämning. De passade på att köpa saffranskaka, hyacinter och renlav av elever från årskurs 5 på Kristinelundsskolan på Rådhustorget. Eleverna samlade in pengar inför en klassresa, vilket de inte var ensamma om.

– Vi brukar alltid åka hit och titta på skyltsöndagen första advent, det är tradition och lite mysigt, sa Peter Fäldt.

På hemslöjden nere vid Sjötorget hade paret också hunnit botanisera.

– Där köpte vi ett litet dass i keramik, sa Leeni Fäldt.

Artikelbild

| En akrobatisk tomte visade upp sig på skyltsöndagen i Östhammar.

Nyinflyttade Öregrundsborna Ingegerd och Kjell-Åke Nelander köpte adventsstakar och en julstjärna i en butik.

– Det är trevligt här, mycket folk. Det verkar populärt, konstaterade de samfällt.