En som är med och anordnar veteranfordonsträffarna är Monica Waneus. Hon berättar att det kommer nya personer och bilar på varje träff.

– Vi har haft folk ifrån Gävle, Norrtälje och Sala som kommit hit för att vara med. Som mest brukar det vara 80-100 fordon, inte bara bilar utan även mopeder och motorcyklar. Ikväll ser vi även några gamla cyklar, säger hon.

På torsdagen var det omkring 50 fordon som deltog i träffen, något som Monica Waneus tror berodde på vädret.

Artikelbild

– Mycket hänger på vad det är för väder. I dag har det varit lite ostadigt så det är nog därför det inte är så många här, säger hon och berättar att bilarna brukar fylla upp båda gräsplanerna på Sjötorget när det är som flest deltagare.

Träffarna på Sjötorget kommer pågå varje torsdagskväll sju veckor framåt och kravet för att vara med på veteranfordonsträffen är att fordonet ska vara 30 år eller äldre. Utöver bilarna och dess ägare kommer det även många besökare.

– Det är en social träffpunkt. Det är kul när det är människor i olika åldrar som delar samma intresse. Det är roligt när det händer något här och Östhammar inte står still, säger Monica Waneus.

Veine Lindqvist har en Volvo Amazon, årsmodell 1966. Han har varit med på fordonsträffarna i Östhammar flera gånger tidigare och för honom är det just umgänget som är det bästa med torsdagskvällarna på Sjötorget.

Artikelbild

– Det är kul att träffa likasinnade och kolla på varandras bilar. Det är roligt med blandningen av bilarna här, säger han.