I Lions klubblokal vid Fyrskeppet i Öregrund sitter Eva Fischer, Rolf Fernroth och Gunilla Blomster. Tillsammans med Kjell Andersson utgör de kärnan i årets arbetsgrupp till Öregrundsmåndag och nästa vecka drar det hela i gång.

– Vi började skissa på artistbokningar redan i november förra året och en stor fördel för oss är att evenemanget hålls på måndagar. Då är det många artister som har tomt i sina kalendrar, säger Rolf Fernroth.

Han är sammankallande i gruppen, men säger att de har god hjälp av många av klubbens medlemmar. Inte minst under själva allsångskvällarna.

Gruppen är nöjd med det program som väntar; där Magnus Carlsson inleder och dessutom gör sin Öregrundsmåndagsdebut.

– Han har spelat i Öregrund flera gånger tidigare, men aldrig hos oss, säger Eva Fischer.

Därefter följer ett välbeprövat kort; Cajsa-Stina Åkerström. Hon har medverkat flera måndagar tidigare och hon lockar alltid många besökare.

– Ja, hon går liksom hem hos alla, säger Gunilla Blomster.

När dansbandet Lars Kristerz besöker Öregrundsmåndag kommer det att finnas två scener på Fyrskeppsudden – en för bandet och en för de i publiken som vill ta sig en svängom – och när kultbandet Svenne Rubins knyter ihop påsen för den här säsongen görs det under båtveckan.

– Förra året hade vi Östen med Resten under båtveckan och det fullkomligt kokade i tältet då. Vi hoppas att det blir så i år också, säger Rolf Fernroth.