Almo BK:s fotbollsherrar har inlett seriespelet i division 7 Östra på bästa möjliga sätt. Segrarna mot Gräsö-Norrskedika 2 och Höff 2 med 4-0 respektive 2-1 följdes i lördags upp med 3-2-vinst på bortaplan mot Grisslehamns SK.

– Vi vinner trots att vi inte spelar speciellt bra, och det måste man förstås se som positivt, säger lagkapten Johan Åhman som själv svarade för kvitteringsmålet till 1-1 efter tio minuter.

Dessförinnan hade spelarna knappt hunnit ställa ut skorna innan hemmalaget nätade efter redan en knapp minuts spel. Men, innan halvtidsvilan vände Almo till 2-1 efter mål av Mikael Skörd. Och 48 sekunder in i andra halvlek ökades ledningen på till 3-1 efter mål av helt nyinbytte Martin Breidenskog.

Artikelbild

| Skadad målskytt. Inhopparen och 3-1-målskytten Martin Breidenskog åkte på en otäck knäskada efter bara några minuters spel.

– Det var första "bolltouchen" för mig, det var en halvträff där målvakten nog lurades av studsen på den gropiga planen, berättar han.

Breidenskogs lycka blev dock kortvarig då han bara några minuter efter målet fick utgå efter skada.

– Det var mycket som hände på några minuter. Först målet. Sedan skadan, där jag kom snett in i en närkamp och knät vreds, det small bara till, berättar målskytten och tar sig åt det ömmande knät.

Lite spänning blev det när Grisslehamn reducerade till 3-2 i 90:e minuten, men närmare än så kom inte hemmalaget. Det ska tilläggas att duktige Almomålvakten Viktor Elm Eriksson också räddade en straff vid ställningen 3-1.

– Jag såg att han försökte få mig att gå åt höger men jag läste det, berättar keepern som var snabbt nere vid sin vänstra stolpe och räddade.

Just nu toppar Almo en haltande tabell tillsammans med Gimo 2 och Hammarlands IK. Kapten Åhman och målvakt Elm Eriksson är överens om målsättningen med säsongen.

– Topp-tre, säger de och får medhåll av tränare Conny Rohdin, som leder laget tillsammans med Kristofer Mattsson.

– Det är vår officiella målsättning, sedan har jag en målsättning i mitt eget huvud också som jag inte delar med mig av, säger Rohdin.

Sedan fjolåret har laget tappat starka duon Fredrik Lundqvist, som tagit ett uppehåll från fotbollen, och Rasmus Karlsson, som gått till Upplands-Ekeby IF. Till laget har kommit Tony Karlsson, Joakim Karlsson och Abdikamil Sheikh Mohamed – samtliga från Gimo IF.

– Det är kollektivet som räknas, och nu tar vi nya tag mot toppkonkurrenten Hammarland i nästa omgång på hemmaplan, säger tränare Rohdin.