Det dåliga vägunderhållet på Torpvägen i Alunda har länge irriterat Torbjörn Andersson. På ett stillsamt sätt valde han i måndags kväll att protestera mot det genom att plantera orangea tagetes i de djupa potthålen längs vägen.

­– Under tre års tid har jag både ringt och mejlat ansvariga i Östhammars kommun för att uppmärksamma dem på det dåliga vägunderhållet i Alunda. Torpvägen är verkligen inte den enda vägen som behöver åtgärdas. Nere vid Ica ser det som en meteorit har slagit ner, säger Torbjörn Andersson.

Han hade sett en person på Facebook som planterade blommor som en protestaktion och han tyckte att det var en bra idé.

Artikelbild

| En liten tagetes sticker upp ur det djupa potthålet på Torpvägen i Alunda. Nu får bilarna köra slalom för att inte köra över dem.

– Jag hade många tagetesplantor i trädgården och grävde upp dem, lastade skottkärran och så gick jag längs Torpvägen och planterade blommor i de djupaste potthålen, berättar Torbjörn Andersson.

Under hans planteringstur var det många passerande som reagerade, och reaktionerna var enbart positiva, säger han.

Torbjörn Andersson tycker att vägunderhållet på flera platser på orten varit eftersatt i många år. Att just Torpvägen är så skadad tror han beror på den tunga busstrafiken. Om hans stillsamma protest får gehör vet han inte. Men han hoppas det.

– Jag har lärt mig att stöter man på motstånd så får man ta nya vägar för att nå fram. Det har jag gjort nu. Jag ser fram mot att stå och titta på när asfaltsbilen kommer och asfalterar gatan, säger han.