Planerna är stora för den gamla våffelstugan i Öregrund, som förra året bytte namn från Våffelstugan till Fyrstugan eftersom de dåvarande ägarna inte längre serverade hemgjorda våfflor. Ny ägare är Öregrundsbon Bengt Strand och det är hans son, John Strand, som står för planerna:
- Det ska inte bli någon ordinär fiskaffär, utan mer som en hybrid mellan delikatessbutik och fastfood-butik. Min tanke är att besökarna ska kunna köpa färdiglagad mat som de sedan tar med sig och äter på klipporna.

Vad den nya butiken ska heta är ännu inte bestämt, men förhoppningen är att den ska kunna öppna till sommaren. Och då hoppas John Strand även att hans planer från förra året - om en flytande glassrestaurang - ska bli verklighet.
- Jag fick bygglov för glassrestaurangen då, men fick aldrig till detaljerna som jag ville och därför valde jag att vänta ett år.
Såväl fisk- och skaldjursbutiken som glassrestaurangen ser John Strand som försök att göra Öregrund till mer än bara en stad fylld av ordinära restauranger.

Dock tror han inte att hans verksamheter skulle bära sig vintertid och därför kommer de bara att vara öppna under sommaren.
- Dessutom är jag fortfarande student och till hösten ska jag skriva mitt examensarbete för att bli färdig civilingenjör, säger han.