Vid lunchtid på måndagen meddelade Valmyndigheten att alla de 244 valdistrikten är räknade. Då stod det också klart det blir helt jämnt mellan de två traditionella blocken, båda ser ut att få 31 av de 71 mandaten i regionfullmäktige.

Det stora styrande partiet Socialdemokraterna ser enligt valnattsresultatet ut att ha gjort ett dåligt val och får 27,1 procent (-5,7). Om resultatet står sig innebär det att partiet tappar fyra mandat i regionfullmäktige. Koalitionspartnern Miljöpartiet ser ut att få 5,0 procent (-3,7) vilket skulle innebära att de tappar tre mandat. Vänsterpartiet, som samarbetat med S och MP under den gångna mandatperioden men inte styrt med partierna, växer något till 10,1 procent (+2,1) och vinner ett mandat. Sammanlagt får de rödgröna dock enbart 31 mandat, en sammanlagd minskning med sex mandat.

På den borgerliga sidan har även Moderaterna tappat jämfört med förra valet. Partiet ser ut att få 18,0 procent (-1,4) och tappar även de ett mandat. För Centern och Kristdemokraterna har det dock gått bättre. Partierna växer med 2,3 respektive 3,4 procent, vilket ser ut att betyda att de får två nya mandat var. Liberalerna ser ut att stå stilla på fem mandat. Det innebär att partierna i Alliansen ser ut att samla 31 mandat, alltså lika många som de rödgröna.

Sverigedemokraterna gör ett bra regionval och ser ut att få 11,9 procent (+3,8). Det innebär att de skulle få tre nya mandat och har då nio stycken mandat i regionfullmäktige.