Frittata med lammkorv och getost

En spansk, ugnsbakad omelett blir en enkel och snabblagad måltid. Ingredienserna kan varieras efter vad som finns hemma.

Spansk ungsbakad omelett.

Spansk ungsbakad omelett.

Foto: Sandra Gunnarsson

Recept2017-04-21 05:00

Frittata med lammkorv och getost

4 port

Tid: 40 min

300 g lammkorv

1 zucchini

3 stora kokta potatisar

2 vitlöksklyftor

1 kruka persilja/1paket fryst persilja

9 ägg

2 msk vatten

200 g getost

1 msk flytande honung

Salt och peppar

Smör eller olivolja till stekning

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skär lammkorv, zucchini och potatis i mindre bitar. Finhacka vitlöksklyftorna och ev. persiljan. Vispa samman ägg, persilja och vatten i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Skär getosten i skivor.

3. Hetta upp en stor stekpanna (gärna en gjutjärnspanna som tål att vara i ugnen) med smör eller olivolja. Stek lammkorven tills den får färg, tillsätt zucchini och potatis och fortsätt steka i några minuter. Blanda ner vitlöken och låt fräsa någon minut. Salta och peppra. Slå över äggen och sänk värmen. Toppa med getosten och ringla honung över osten.

4. Ställ in i ugnen och låt steka tills frittatan puffat upp sig och fått fin färg, ca 15 min. Tål inte pannan ugn – lägg på ett lock och låt steka färdigt på spisen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!