Frittata med lammkorv och getost
4 port
Tid: 40 min
300 g lammkorv
1 zucchini
3 stora kokta potatisar
2 vitlöksklyftor
1 kruka persilja/1paket fryst persilja
9 ägg
2 msk vatten
200 g getost
1 msk flytande honung
Salt och peppar
Smör eller olivolja till stekning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär lammkorv, zucchini och potatis i mindre bitar. Finhacka vitlöksklyftorna och ev. persiljan. Vispa samman ägg, persilja och vatten i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Skär getosten i skivor.
3. Hetta upp en stor stekpanna (gärna en gjutjärnspanna som tål att vara i ugnen) med smör eller olivolja. Stek lammkorven tills den får färg, tillsätt zucchini och potatis och fortsätt steka i några minuter. Blanda ner vitlöken och låt fräsa någon minut. Salta och peppra. Slå över äggen och sänk värmen. Toppa med getosten och ringla honung över osten.
4. Ställ in i ugnen och låt steka tills frittatan puffat upp sig och fått fin färg, ca 15 min. Tål inte pannan ugn – lägg på ett lock och låt steka färdigt på spisen.