Laga en riktigt lyxig pasta

En lyxig pastarätt där räkor, spenat och laxrom sällskapar i en krämig vitvinssås. Vill man lyxa till det ytterligare kan man röra ner andra skaldjur, t. ex. pilgrimsmusslor, blåmusslor och/eller hummer.

Foto: Fotograf saknas!

Recept2016-02-26 05:00

Tid: 40 min

4 port

Ingredienser:

1 kg frysta räkor med skal eller 500 g räkor i lake

Vitvinssås:

2 schalottenlökar

2 dl torrt vitt vin

1 fiskbuljongtärning

3 dl grädde

400 g tagliatelle

2 citroner, ekologiska

200 g bladspenat

1 burk laxrom

Salt och peppar

Gör så här:

1. Skala räkorna. Använder du färdigskalade, börja med vitvinssåsen: Finhacka schalottenlöken och fräs sedan i smör i en kastrull tills den blir glansig. Slå på vinet och låt koka ner till hälften. Tillsätt fiskbuljongtärningen och grädden och låt koka ihop i ca 10-15 min. Smaka av med salt och peppar.

2. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.

3. Skölj citronerna noga och riv skalet på finaste sidan på rivjärnet.

4. Blanda ner spenaten i såsen och låt bli varmt så att spenaten slokar. Rör sedan när räkorna, laxrommen och citronskalet.

5. Fördela pastan i djupa tallrikar och skeda över räksåsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!