Tid: 40 min
4 port
Ingredienser:
1 kg frysta räkor med skal eller 500 g räkor i lake
Vitvinssås:
2 schalottenlökar
2 dl torrt vitt vin
1 fiskbuljongtärning
3 dl grädde
400 g tagliatelle
2 citroner, ekologiska
200 g bladspenat
1 burk laxrom
Salt och peppar
Gör så här:
1. Skala räkorna. Använder du färdigskalade, börja med vitvinssåsen: Finhacka schalottenlöken och fräs sedan i smör i en kastrull tills den blir glansig. Slå på vinet och låt koka ner till hälften. Tillsätt fiskbuljongtärningen och grädden och låt koka ihop i ca 10-15 min. Smaka av med salt och peppar.
2. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
3. Skölj citronerna noga och riv skalet på finaste sidan på rivjärnet.
4. Blanda ner spenaten i såsen och låt bli varmt så att spenaten slokar. Rör sedan när räkorna, laxrommen och citronskalet.
5. Fördela pastan i djupa tallrikar och skeda över räksåsen.