Blue Moon Bar
Blue Moon Bar Àr kanske allra mest en nattklubb. Men vill man kunna bjuda pÄ en helkvÀll mellan after work och stÀngning bör man strama till köket nÄgot, tycker Krogpatrullen.
Första intrycket Àr mer lounge och bar Àn matsal, vilket i och för sig inte behöver vara negativt. Högtalarna hÀnger i klasar i taket, dova fÀrger, kala vÀggar och svartbruna mosaikinslag matchas med vita stolar, levande ljus och snittblommor.
Menyn Àr föredömligt kort, men bjuder kanske inte sÄ mycket som fÄr det att vattnas i munnen pÄ den sinnliga. Det fÄr dÀremot det delikata brödet som serveras direkt i en liten korg. FörrÀtterna Àr tvÄ till antalet, klassikerna vÀsterbottenpaj med cremefraiche och löjrom (74 kronor) och ljummen chÚvre med prosciutto och honungsmelon (79 kronor). Pajen, som ska vara "kraftig" Àr ganska klen till storleken sett och lite degig, men smaken Àr bra. En bamsehög rödlök plus cremefraiche och löjrom utgör sÀllskap samt ett par strÀngar hallonbalsamico vid sidan av. Enkelt, men inget man trillar av stolen över.
ChĂšvren Ă€r inlindad i proÂsciutto och skinkans sĂ€lta gĂ„r fint med ost och den uppfrĂ€schande melonen. Plus för krispig salladsbĂ€dd, minus för balsamicostrecken som kĂ€nns som en ganska Âdaterad presentationsgimmick.
Pepparrullad oxfilé (235 kronor) Àr en lÀtt febrig upplevelse. Köttet Àr stekt enligt önskemÄl och bÄde köttet, den grönpeppartjocka sÄsen (som Àven ska smaka konjak) och klyftpotatisen bjuder pÄ utlovad pepparhetta. SpÀnstig sparris och morot serveras till, men de Àr lite vÀl salta.
Gös (195 kronor) serveras lite överallt nu för tiden. Men tillbehören varierar ordentligt. HÀr serveras den Àdla fisken tillsammans med smörfrÀsta champinjoner. SmördrÀnkta vore en bÀttre beskrivning. Dessutom har de fÄtt en ansenlig saltmÀngd över sig, medan fisken tyvÀrr undsluppit att fÄnga nÄgra korn. VitvinssÄsen ska enligt uppgift vara ansjoviskryddad, men det var svÄrfunnet. SjÀlva fisken Àr utöver den bristfÀlliga saltningen lagom tillredd. De allestÀdes nÀrvarande balsamicostrÀngarna vÀljer vi att bortse frÄn.
Antalet desserter Ă€r tvĂ„ till antalet. CitronÂsorbeten (55 kronor) Ă€r Ă€ggstinn och mycket vĂ€lsmakande: inte för vattnig, inte för luftig. Dessutom har den fĂ„tt en dusch mousserande över sig. Men utlovat fruktsĂ€llskap samt myntareduktion Ă€r oblygt ersatt med en ynka physalis. Cheesecake med bĂ€rkompott (65 kronor) Ă€r ungefĂ€r sĂ„ kul som det lĂ„ter. En enkel historia som smakar okej, men hĂ€r vinner citronen dessertduellen lĂ€tt.
Blue Moon Bar Àr kanske allra mest nattklubb, och matsal i andra hand. Men vill man göra allvar av förmodade ambitioner att kunna bjuda pÄ en riktig omgÄng frÄn afterwork till stÀngning bör man nog strama till kök och service en aning.
Blue Moon Bar
Adress: PÄvel Snickares grÀnd
Telefon: 0739-757564
Hemsida: www.bluemoonbar.se/uppsala
Inriktning: Matsal i sÀllskap med nattklubb. Traditionell meny med beprövade smaker.
PrisvÀrt: Stor prisspridning, vilket Àr bra, men pÄ sina hÄll kostar det mer Àn det smakar.
AtmosfÀr: Klubbigt med kakel, spotlights och loungesoffor blandat med matbord, levande ljus och kristallkronor.
Service: SĂ„dĂ€r. Ăven nĂ€r det Ă€r lĂ„ngt ifrĂ„n fullsatt brister uppmĂ€rksamheten och det tar tid innan tomma tallrikar dukas bort.
Hemsida: ÂTjusig sak som hĂ€rbĂ€rgerar alla Blue Moon Bar-orter med kalendarium, menyer, vimmelbilder med mera - och allt vĂ€luppdaterat. Inte illa!
Adress: PÄvel Snickares grÀnd
Telefon: 0739-757564
Hemsida: www.bluemoonbar.se/uppsala
Inriktning: Matsal i sÀllskap med nattklubb. Traditionell meny med beprövade smaker.
PrisvÀrt: Stor prisspridning, vilket Àr bra, men pÄ sina hÄll kostar det mer Àn det smakar.
AtmosfÀr: Klubbigt med kakel, spotlights och loungesoffor blandat med matbord, levande ljus och kristallkronor.
Service: SĂ„dĂ€r. Ăven nĂ€r det Ă€r lĂ„ngt ifrĂ„n fullsatt brister uppmĂ€rksamheten och det tar tid innan tomma tallrikar dukas bort.
Hemsida: ÂTjusig sak som hĂ€rbĂ€rgerar alla Blue Moon Bar-orter med kalendarium, menyer, vimmelbilder med mera - och allt vĂ€luppdaterat. Inte illa!
SÄ jobbar vi med nyheter LÀs mer hÀr!