Söker vittnen efter sexbrotten

Efter att flera kvinnor trakasserats på kort tid i Enköping uppmanas nu personer som vet något om händelserna att meddela polisen.

Vittnen och personer som har information om de sexuella ofredanden som skett i Enköping den senaste tiden uppmanas att ta kontakt med polisen.

Vittnen och personer som har information om de sexuella ofredanden som skett i Enköping den senaste tiden uppmanas att ta kontakt med polisen.

Foto: UNT Arkiv/ Anders Liljestrand

Enköpings kommun2019-09-21 17:45

Polisen vill få tips från allmänheten efter att en man vid flera tillfällen blottat sig i Enköping. Ofredandena har ägt rum i området kring Verkmästaregatan, Runhällsgatan och Romberga. En man är på sannolika skäl misstänkt och har tagits in till förhör. Nu önskar polisen mer information om händelserna från allmänheten. Detta för att kunna stärka den tekniska bevisningen mot mannen. Det skriver polisen i Uppsala län på sin Facebook-sida. 

Information från allmänheten efterfrågas också gällande ett annat fall av sexuellt ofredande på en gångväg mellan Fagerskogen och Gesällgatan i Enköping den 12 september. Två män, en i 18-årsåldern och en i 20-årsåldern, ska då ha ofredat två tonåringar. 

Polisen ser ingen koppling mellan händelsen den 12 september och ofredandena kring Romberga, Runhällsgatan och Verkmästaregatan. I stället hanteras det som åtskilda fall.

Den som har information om brotten uppmanas att ta kontakt med polisen via telefon på 114 14 eller på polisens hemsida.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!