2007 startade föreningen med att dela ut stipendier till en elev per högstadieskola i Enköpings kommun.

Mats Alvemark från föreningen kontaktar alltid skolledningen i Enköping så att det blir sanktionerat inför varje års stipendieutdelning.

–Det är viktigt att alla rektorer för innevarande år blir informerade om projektet eftersom dom är ansvariga för att utse stipendiaterna, beskriver Mats.

Artikelbild

| Jonathan Krantz från Kunskapsskolan.

Stipendiet är på 1 000 kronor från Rotary Vårfrus föreningskassa och delas ut till elev ur årskurs 9 som uppfyller kriterierna. Det vill äsga elev som utifrån sina egna förutsättningar utvecklats positivt samt sett möjligheter och tagit till vara dessa, vågat se och agera mot mobbning och trakasserier och därigenom varit ett gott föredöme i kamratskap.

Medlemmar ur Rotary Vårfru genomför utdelningen vid skolavslutningen på St:Iliansskolan, Korsängsskolan, Bergvretenskolan, Örsundsbroskolan, Fjärdhundraskolan, Kunskapsskolan och Entréskolan.

Nytt för 2017 var att klubben fick pengar centralt från Rotary att dela ut stipendier till fyra elever ur Introduktionsprogrammet med samma kriterier som övriga skolor.

– Jag är glad att vi även kan göra det i år, säger Mats.

Artikelbild

| Johanna Wagner och Helen Söderling från Fjärdhundraskolan.

Eleverna vet inte om dessa stipendier vilket oftast leder till en överraskning som blir väldigt uppskattad.

– Det är roligt att se elevernas glädje över stipendiet, säger Mats stolt.