Mats Larsson som följt Tierpvolley ända sedan klubben bildades år 1983 är konferencier på Gästis. Mats spelade själv volleyboll i laget under en period. När han slutade spela fortsatte han att följa laget som mer än en supporter, han är även speaker på Tierp Volleys hemmamatcher.

Hur har Tierp lyckats hålla sig kvar i elitserien under så många år?

– Vi sliter på och jobbar hårt. I början hade vi stor glädje av den japanske proffstränaren Toshi Yoshida. När han såg Aspenhallen första gången undrade han om det var vår träningslokal. Nej, det är vår matcharena förklarade vi. Senare tog han hand om det amerikanska OS-damlandslaget i volleyboll, ler Mats åt minnet och fortsätter:

– Första åren hade vi många hemmaspelare. Med tiden har vi färre lokala spelare. De flesta spelarna är värvade. Den här säsongen har vi till exempel tre kanadensiska och en kubansk spelare, samt flera från Uppsala. Det finns ett järngäng av trogna supportrar som både hejar och ställer upp med olika sysslor när det är match som gör allt för att stötta laget.

Det tog tjugo år för Tierpvolley att klättra från division 4 till elitserien. Nu har laget parkerat i elitserien lika många år.

Vilka är dina största ögonblick?

– Det var ett stort steg när vi lyckades ta oss upp till elitserien. Men självklart är SM-finalen mot Hylte år 2005 oförglömligt. Den säsongen är vår mest framgångsrika då herrlaget tog SM-silver. Jag har fått många fina upplevelser med våra legendariska spelare Anders Wahlström och Anders Larsson på planen.

Till vardags jobbar Mats Larsson på ICA i Skärplinge och Månkarbo. Han var med från starten när Tierp Volley bildades.

– Vi var bortåt tio stycken från SMU som tränade volleyboll i Aspenskolan. Vi tyckte det var så skoj så vi bildade föreningen. Nu vill vi försöka att starta ett damlag, säger Mats vars hela familj är supportrar till Tierp Volley.

Hustru Anna och barnen Klara, Axel och Arvid är hängivna fans och det händer att Klara sjunger nationalsången innan matcherna startar.

Under jubileumsdagen spelar Tierp Volley sin första kvartsfinal i slutspelet i Centralhallen i Tierp. I skrivande stund är det inte klart vilket lag som blir motståndare.