Allsång i Tierp börjar bli en sommartradition. Lördagens föreställning var den åttonde i ordningen. Fem år tillbringade allsången i stenbrottet i Griggebo innan evenemanget flyttade till Tierp Arena i två år. Bruksmiljön vid Lövstabruks herrgård visade sig passa perfekt för allsång.

– Det är ju första gången som det är här, men jag tror att det kan bli jättebra. Jag tror att det kommer komma ganska många, säger Anne-Marie Svensson som satt långa bak i publiken.

Precis som för många andra var det framför allt Lasse Berghagen som lockade Anne-Marie Svensson till allsången.

Artikelbild

| Jessica Andersson sjöng bland annat låten som hon vann Melodifestivalen med 2003, "Give me your love".

– Jag är här främst för att titta på Lasse Berghagen. Jag tycker att han är ganska bra. Det är en av mina idoler. Allsången är en bra grej och vi har varit på det tidigare när det anordnas i Tierps kommun, säger Anne-Marie Svensson.

Längs fram i publiken satt Tem Svärdström, Alva Nordström, Hilda Wallin och Klara Westlöv som alla går på kulturskolan i Tierp.

– Jag tror att det blir bra och det är mysigt och kul att det kan ordnas något sådant här i Tierp. Det blir roligt att se våra kompisar, Klara Larson och Clara Wesslén. Och Lasse Berghagen! säger Tem Svärdström.

Även Idolvinnaren Chris Kläfford verkade ha inspirerats av Lasse Berghagen när han valde sin allsångslåt. Utan att veta om att Berghagen skulle uppträda efter honom själv i Lövstabruk hade han paxat "Teddybjörnen Fredriksson".