– Vi kompletterar varandra så bra, säger han.
Bo Lindberg har bott och arbetat i Stockholm sedan slutet av 80-talet, men hela tiden har längtan efter att återvända till hemtrakterna funnits där. Familjen har rötter i Norduppland och har länge haft ett sommarboende i Ängskär.
– Jag är född och uppväxt i Lövstabruk och har gått i skolan i Tierp. Det har min fru också, säger Bo Lindberg.
Han berättar att han varit på jakt efter en lämplig verksamhet att driva ett bra tag.
– Så dök det här upp och kändes helt rätt i tiden. Att vi är hemvändare tror jag är positivt, folk i trakten känner till oss, säger Bo Lindberg.
Lokalerna där man slår upp portarna har tidigare tillhört Konditori Royal. Att Tierpsborna saknat ett riktigt bageri är tydligt.
– Vi har fått otroligt bra respons. Det är nästan så att man blir tårögd, säger Bo Lindberg.
Under upprustningen av lokalerna har det varit många nyfikna som kommit fram för att prata och fråga.
– Folk undrar om det är sant att det snart kommer att finnas ett bageri i Tierp. Då är det roligt att kunna säga att det stämmer, säger Bo Lindberg.
Han och hans bror Ulf Lindberg, som driver Forsa hembageri i Uppsala, tillhör fjärde generationen i en riktig bagarsläkt.
– Det var min farfarsfar som startade det hela i Lövstabruk. Sedan har det bara rullat på, säger Bo Lindberg.
Under åren i Stockholm arbetade han bland annat med produktutveckling på flera större bagerier och tog fram nya sorters bröd och bullar. Nu ser han fram emot att själv stå för bakandet.
– Känslan går aldrig ur, säger Bo Lindberg glatt.
Dottern Felicia Lindberg blir delägare i konditoriet och har också hon branscherfarenhet. Hon har arbetat på ett bageri på Sveavägen i Stockholm och när det kommer till lunchutbudet är hon den som står för expertisen.
– Felicia är definitivt experten på det planet, medan jag är bra på att baka. Vi passar väldigt bra tillsammans på det viset, säger Bo Lindberg och skrattar.
Utbudet kommer att bland annat att bestå av bröd, smörgåstårtor och bakverk. Lättare kafémat kommer också att serveras i form av pajer, bakpotatis och en salladsbar där man kan skapa sin egen favoritsallad. Allt bakas och tillagas på plats, bortsett från surdegsbrödet.
– Jag kommer att samarbeta med Forsa hembageri eftersom min bror gör fantastiskt gott surdegsbröd, säger Bo Lindberg.
Han betonar vikten av att konditoriet ska vara till för alla.
– Vi måste förstås få verksamheten att gå runt, men jag vet av erfarenhet att höga priser inte är den rätta vägen. Vi vill att alla ska kunna komma in och ha råd med kaffe och en macka. Det ska inte vara en lyx att gå hit, det ska vara något man kan göra flera gånger i veckan, säger Bo Lindberg.
Konditoriet planerar att öppna i början av oktober och än så länge ligger man bra till enligt tidsplanen.
– Jag har ett datum i skallen, men det kan hända att vi måste skjuta lite på det. Vi vill inte starta halvdant, det ska vara jättebra från första dagen, säger Bo Lindberg.