Parmoussa Sawadogo har varit på plats i Sverige en tid och fått uppleva den svenska sommaren samt deltagit i midsommarfirandet i Västland, som ligger en dryg mil nordost om Tierp.
Den senaste veckan har han dock lagt det mesta av sin tid på att vara med på familjen Karlssons bondgård i Västra Vad och lära sig mer om ekologiskt jordbruk.
– Tanken är att jag ska få kunskap och idéer på hur man jobbar med ekologiskt jordbruk som jag sedan ska hjälpa till och lära ut hemma. Förhoppningsvis kan det förbättra våra odlingar och göra att vi kan minska användandet av gödningsmedel, förklarar Parmoussa Sawadogo som är odlingsansvarig hos organisationen Yennenga Progress som jobbar med välfärdsprojektet "Den goda byn" i Nakamtenga.
Han konstaterar att det finns skillnader mellan svenska jordbruk och de som finns i Burkina Faso i västra Afrika.
– Vi har ett helt annat jordbruk som är mycket mer arbetsintensivt än det svenska då ni har mer utrustning och maskiner här, vilket gör att ni kan bruka större arealer.
Hemma i Burkina Faso har han fått lära sig att bemästra ökenjorden och göra den odlingsbar och utnyttja den mängd vatten som finns på ett så effektivt sätt som möjligt.
För att lyckas med det arbetet har han och hans kollegor utgått från en israelisk uppfinning när det gäller dropp-bevattning, som gjort att de kunnat hantera det torra ökenklimatet som annars gör det nästa omöjligt att odla under stora delar av året.
Han berättar att de genom att gräva upp torr ökenjord nu fått det att växa i den.
– Vi har tre odlingsbäddar på vårt center i byn där vi odlar frukt och grönsaker, vilka Parmoussa ansvarar för. Den här kunskapen liksom annan om jordbruk ska föras vidare till övriga invånare för att stärka välfärden ytterligare, berättar Lennart Karlsson som varit med och grundat Yennenga Progress.
Organisationen målsättning är att skapa en långsiktig välfärd i Nakamtenga.
– För att kunna bygga något som är hållbart krävs att man jobbar med utbildning, sjukvård och infrastruktur i form av bland annat företagande så att de som bor i byn har något att leva av, förklarar Lennart Karlsson.
Vad tar du med dig hem till Burkina Faso?
– Kunskap om hur man odlar men även hur man kan planera sitt odlande. Vi har tradition av att odla under väldigt korta tidsperioder på året. Det kommer vi att se över nu och med ett annat sätt att bevattna jorden blir det lättare att ändra det. Dessutom kan det bidra till att vi får bättre avslut på våra frukter och grönsaker, säger Parmoussa Sawadogo.