GÄrdsbutiken frÄn Strömsberg öppnar i Saluhallen

För ett par mÄnader sedan öppnade HÄkan Clewebrink och Liam Murphy frÄn Uppsala GÄrdsbutiken pÄ Strömsbergs gÄrd. Nu utökar de verksamheten och flyttar in i hemstadens Saluhall.

Tierp2005-06-09 00:00
För ett par veckor sedan stÀngde Hagbergs Kött och Chark i Saluhallen i Uppsala. Nu stÄr det klart att det Àr duon HÄkan Clewebrink och Liam Murphy som tar över charken.
— Det kĂ€nns riktigt roligt. Vi har varit sugna pĂ„ att öppna butik i Uppsala lĂ€nge och det behövs en riktig gĂ„rdsbutik i Uppsala, sĂ€ger HĂ„kan Clewebrink.

Öppnar i sommar
HÄkan Clewebrink och Liam Murphy hoppas pÄ att kunna öppna charkuteriet i Saluhallen under sommaren. Men det innebÀr inte att de överger GÄrdsbutiken i Strömsberg.
— Nej, den Ă€r ju hjĂ€rtat i hela verksamheten, sĂ€ger HĂ„kan Clewebrink.
För ungefÀr ett Är sedan tog HÄkan Clewebrink och Liam Murphy i Svealands Kött AB över styckningslokalen pÄ Strömsbergs gÄrd utanför Tierp och i samband med det byggde de Àven en gÄrdsbutik som nu haft öppet i nio veckor.

Ville starta eget
De hade tidigare arbetat tillsammans i branschen, men det var med Strömsberg och gÄrdsbutiken som de bÄda Uppsalaborna beslutade sig för att starta eget.
SjÀlva gÄrden med sina hundratals grisar drivs i dag av farmaren Peter Sahlin och det intilliggande slakteriet av HÀlsinge Kött AB.
— Vi sĂ€ljer flĂ€sk som kommer hĂ€rifrĂ„n gĂ„rden och Ă€ven det and­ra köttet vi sĂ€ljer kommer frĂ„n nĂ€romrĂ„det. Djuren ska ha sĂ„ korta transporter som möjligt. Det Ă€r sĂ„ vi tror att folk vill ha det, sĂ€ger HĂ„kan Clewebrink.
I samband med vÀrldsmiljödagen förra veckan fick HÄkan Clewebrink och Liam Murphy ett miljöpris av centerkvinnorna i Uppsala lÀn för sin satsning pÄ nÀrproducerad mat.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om