Hon tar över Kolhuset i Ängskär

Linda Wickström tar över restaurang- och konferensanläggningen Kolhuset i Ängskär på Hållnäshalvön. Hennes ambition är att anläggningen ska ha öppet året runt.

Kolhuset har utsikt över bottenhavet. Det blir nu Linda Wickström som tar över restaurang- och konferensanläggningen i Kolhuset i Ängskär på Hållnäshalvön.

Kolhuset har utsikt över bottenhavet. Det blir nu Linda Wickström som tar över restaurang- och konferensanläggningen i Kolhuset i Ängskär på Hållnäshalvön.

Foto: Linda Wickström

Tierp2018-12-12 08:00

– Jag vill att anläggningen ska ha en väldigt lokal förankring och att en stor del av det vi serverar ska innehålla lokala råvaror från Hållnäshalvön, säger Linda Wickström.

Anläggningen, som ligger direkt vid Bottenhavet, arrenderar hon av Ängskärsskatens fiskehamnsförening. I Ängskär finns en stor hamn samt en campingplats som ägs av Upplandsstiftelsen. Under de varmare delarna av året är Ängskär ett välbesökt turistmål på den norduppländska kusten.

Hon tar över arrendet av anläggningen från årsskiftet och planen är att öppna upp restaurangen till påskhelgen.

– Avtalet är skrivet på ett år. Det kommande året blir lite av en test, men satsningen är långsiktig från min sida, säger Linda Wickström.

Linda Wickström som är Hållnäsbo har tidigare drivit en caféverksamhet hemma på gården.

– Jag hade gärna utvecklat den verksamheten, men det kom saker i mellan. Det här är en dröm som går i uppfyllelse och målet är att hålla öppet året runt ute i Ängskär. Tonvikten i verksamheten blir dock på våren och sommaren, säger hon.

Basen i verksamheten kommer att vara restaurang- och konferensverksamheterna, men hon kommer även att ha ett par rum till uthyrning.

– Jag håller även på att undersöka med lokala företagare vilka möjligheter det finns att arrangera utflykter och fisketurer ut i kustbandet här vid Ängskär.

Under högsäsong kommer hon att ha sex personer anställda.

– Under hösten och vintern blir det jag och en till som kommer att jobba med verksamheten, förklarar hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om