Ny krog öppnar i omstritt område

Området känns fortfarande rätt öde, men nu får det omtvistade gamla industrilandskapet vid havet en ny restaurang. Anders Högbergs son Alex Våhlin har stora planer med restaurang Bacchus i Karlholm strand. 
– Det finns ett stort kundunderlag här, säger han.

"Det har varit en hel del folk på luncherna", säger Alex Våhlin.

"Det har varit en hel del folk på luncherna", säger Alex Våhlin.

Foto: Mattias Sjöberg

Tierp2025-03-25 20:00

I lokalerna vid vattnet där en annan restaurang låg för en tid sedan har nu nya krogen Bacchus öppnat. På nedervåningen är det pub och lunchservering som gäller. På övervåningen kommer det inom kort att bli en stor à la carte-servering.

– Vi har lunchöppet på vardagarna och tanken är att à la carte-restaurangen ska vara öppen kvällstid på helgerna. Vi håller precis på att sätta ihop en meny för detta, säger Alex Våhlin, delägare i restaurangen.

undefined
Alex Våhlin, vd för Karlholm logistics och delägare i restaurang Bacchus.

Han arbetar vanligtvis som vd för bolaget Karholm logistics, ett företag som hyr ut lagerplats och sköter leveranser åt andra firmor. Det företaget håller till i samma fastighet där nu Bacchus öppnar. Dessutom är Alex Våhlin, son till företagaren Anders Högberg, som ligger bakom Karlholm strand-projektet. 

undefined
Nedervåningen blir pub och lunchservering.
undefined
"Det har varit en hel del folk på luncherna", säger Alex Våhlin.

– Det har varit många turer fram och tillbaka här, men sedan vi öppnade hotellet tycker jag att hela området har livats upp rejält och fått ett uppsving. Luncherna har varit välbesökta och vi har även haft hockeykvällar i puben med Brynäsmatcher som lockat.

Trots att det återstår mycket utvecklingsarbete och bostadsbyggande i området så tror Alex Våhlin att det behövs en restaurang som Bacchus i Karlholm strand.

undefined
Restaurangen ligger i industrilokalerna i Karlholm strand.

– Det finns ett stort kundunderlag här och jag tror att många vill ha en restaurang som denna i Karlholm. Därför håller vi på att bygga ut och göra om här för att kunna utveckla verksamheten ännu mer framöver.

undefined
Det är samma ägare till restaurangen och hotellet i Karlholm strand.
undefined
På restaurangens övervåning finns ett större rum för a la cart-servering.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!