I lokalerna vid vattnet där en annan restaurang låg för en tid sedan har nu nya krogen Bacchus öppnat. På nedervåningen är det pub och lunchservering som gäller. På övervåningen kommer det inom kort att bli en stor à la carte-servering.
– Vi har lunchöppet på vardagarna och tanken är att à la carte-restaurangen ska vara öppen kvällstid på helgerna. Vi håller precis på att sätta ihop en meny för detta, säger Alex Våhlin, delägare i restaurangen.
Han arbetar vanligtvis som vd för bolaget Karholm logistics, ett företag som hyr ut lagerplats och sköter leveranser åt andra firmor. Det företaget håller till i samma fastighet där nu Bacchus öppnar. Dessutom är Alex Våhlin, son till företagaren Anders Högberg, som ligger bakom Karlholm strand-projektet.
– Det har varit många turer fram och tillbaka här, men sedan vi öppnade hotellet tycker jag att hela området har livats upp rejält och fått ett uppsving. Luncherna har varit välbesökta och vi har även haft hockeykvällar i puben med Brynäsmatcher som lockat.
Trots att det återstår mycket utvecklingsarbete och bostadsbyggande i området så tror Alex Våhlin att det behövs en restaurang som Bacchus i Karlholm strand.
– Det finns ett stort kundunderlag här och jag tror att många vill ha en restaurang som denna i Karlholm. Därför håller vi på att bygga ut och göra om här för att kunna utveckla verksamheten ännu mer framöver.