Det innebär att allsångsevenemanget vuxit sedan starten på ett lastbilsflak och att uttrycket vara på G har fått en speciell innebörd i Norduppland. Det betyder att vara på plats i Griggebo.
En av huvudattraktionerna vid årets sångfest var folkkäre Lasse Berghagen, som lockats till Griggebo för ett av endast ett fåtal sommarframträdanden. Det skulle dock dröja till efter paus innan han tog kontroll över publiken och lika säkert som på Skansen levererade svensk schalgerhistoria, varav han själv är en stor del. Det behövdes bara ett "hej hela hopen i gropen" så var succén given.
Innan Lasse Berghagen tog över hade rekordpubliken i ett långt set innan paus underhållits av och sjungit tillsammans med dansbandsdrottningen Elisa Lindström, idolvinnaren och underhållaren Andreas Weise, Molly Sandén som la ribban på ny nivå med sin sång, samt finstämda hemmalöftet Sara Ljung.
Att arrangörerna vill fortsätta även 2016 är klart, men hur denna jubileumsallsång kan toppas vet ingen än.
– Ja, det är den stora frågan, men det går alltid, säger Martin Lindberg. Det är förstås svårt att toppa Lasse Berghagen som är den största, men det finns knep. Just nu känns det i alla fall definitivt som att vi vill fortsätta.
Ska man tror allsångsstjärnan själv behöver de inte se sig om efter en ersättare.
– Han har redan bett att få komma tillbaka nästa år, sa Martin Lindberg när den härliga sommarkvällen närmade sig sitt slut.
Inför 5-årsfesten i Griggebo satsade arrangörerna extra mycket på scenteknik och musik, med niomannaband och storbildsskärm med live-tv. En satsning för publiken och artisterna men samtidigt ett ekonomiskt vågspel som kräver både storpublik och sponsorer.
– Vi får se vart det kan bära. Men kan vi få hit 3 000 i publik så kan vi även få artisteliten. Det vore jättekul att kunna locka så mycket till Norduppland, sa Martin Lindberg, timmarna innan allsångsstart och med rekordkänsla redan då.
Bra publiksiffror är emellertid inte allt.
– Sponsorerna är också livsviktiga. Och att Tierps kommun går med och prioriterar det här projektet betyder jättemycket. Annars skulle det inte funka. Där har vi fått med alla, både politiker och tjänstemän på kultursidan. Att få tummen upp därifrån känns tryggt och bra och då orkar man.
Martin Lindberg talar av erfarenhet både som bandmedlem och arrangör.
– Det här kräver oerhört mycket tid och planering. I minst ett halvår. Det gäller att ha koll på allt från toalettpapper på hyrtoaletterna till scenteknik och rätt tonarter i låtarna.
Belöningen är att få spela med delar av den svenska artisteliten och att även få uppleva hur artisterna gillar Griggebo och talar väl om arrangemanget. Martin Lindberg beskriver känslan av att hå gått från att vara en "vanlig musikant" till att bli en stor evenemangsarrangör och med ett Griggebo som blivit en snackis i artistsverige.
– Då klarar du hur mycket som helst, hur länge som helst.
För Anders Rundlöf, som äger och driver Skärplinge Grus AB, med vardagliga leveranser av grus och makadam från bergtäkten, får evenemanget gärna fortsätta växa. Utan honom och hans företag vore det inget Dalhalla i Norduppland och nog ryms fler bänkar och campingstolar.
– Det här stället lever ju hela tiden. Där borta finns gott om plats, säger han och pekar längst bort i jättegrytan.