Mäklare Lars Westin från Skandiamäklarna i Stockholm som sköter försäljningen är mycket förtegen om vilka som är intresserade av Dragon Gate. Men det tycks röra sig om en blandad skara.
– Vi har flera utländska investerare, några lokala och halvlokala spekulanter och så några som nog mest är nyfikna på anläggningen, säger han.
Hur seriösa och kapitalstarka de är vill han inte gå in närmare på.
– Jag vill inte göra någon sådan värdering. Det är också svårt att avgöra. I såna här affärer vill många inte skylta med vilka de är och skickar i stället en annan person, en ”springare”, som tittar på anläggningen.
Varför är det så hemligt?
– Det handlar om företagshemligheter och då fungerar det inte som vid en vanlig visning av en villa eller lägenhet där alla kommer och tittar samtidigt. När det gäller kommersiella fastigheter har ingen någon vinning av att berätta att de är intresserade av att köpa.
Enligt Lars Westin finns också speciella agenter som företräder hela grupper av investerare så det är svårt att avgöra vem som i slutänden blir köpare.
Ytterligare ett antal visningar är inplanerade den kommande tiden. Då görs inte bara en yttre besiktning av anläggningen utan också en teknisk genomgång av en konsult med specialkompetens på området.
Lars Westin tror att försäljningen kan vara klar inom tre till åtta månader.
– Vi har bra intressenter, säger han.
Försäljningen av Dragon Gate blev känd i mitten av maj. Anledningen till att ägaren Jongchun Li, eller Mister Li som han också kallas, vill sälja är att han blivit för gammal för att driva projektet vidare. Mister Li vill helst se en ägare som är kapitalstark nog att göra de investeringar som krävs för att skapa den kulturella mötesplats mellan Kina och Sverige som han själv önskat att Dragon Gate ska bli.