Enligt åtalet ska motivet till knuffen varit att kränka kvinnan eller någon i kvinnans sällskap på grund av sexuell läggning ”eller annan liknande omständighet”, som det står att läsa i stämningsansökan.

Den 24-årige mannen var på Gotland som medlem i den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen, NMR, som under uppmärksammade former deltog i Almedalsveckan i somras, skriver tidningen Hela Gotland.

Den misstänkta misshandeln ska ha inträffat på Östercentrum den 4 juli. Enligt åtalet orsakade misshandeln kvinnan smärta, skrapsår och blåmärken.

Artikelbild

| I samband med ett förhör ska den misstänkte mannen ha förklarat för förhörsledaren att han skulle utnyttja sin juridiska rättighet och inte svara på några frågor om den aktuella misshandeln.

I förhör med polisen uppger kvinnan att mannen ska ha tryckt upp sina båda armar i bröstkorgen på henne så att hon fallit till marken. Kvinnan säger också i ett av förhören att hon ska ha blivit chockad och rädd i samband med misshandeln.

I samband med ett förhör ska den misstänkte mannen ha förklarat för förhörsledaren att han skulle utnyttja sin juridiska rättighet och inte svara på några frågor om den aktuella misshandeln. I förhörsprotokollen framgår också att mannens enda svar på frågor varit "ingen kommentar".

Ytterligare en 24-årig man, även han medlem i NMR, åtalas för händelser i samband med ovanstående misshandel. Han ska nämligen ha försökt hjälpa den andre 24-åringen att komma loss från polisen efter att denne ska ha knuffat omkull kvinnan. Brottsrubriceringen är försök till främjande av flykt.