– Jag blev heligt förbannad när jag såg det anslag som satts upp på fritidsgården att pizzakvällen skulle ställas in på grund av ekonomiska skäl, säger Fritz Rehn, pappa till en dotter med funktionsvariation som brukar gå på fritidsgården Möbeln i Tierps köping.

Det var i tisdags kväll när Fritz Rehn och dottern kom till fritidsgården som han såg anslaget att höstens pizzakväll var inställd på grund av de ekonomiska sparkrav som kommunledningen lagt på de olika verksamheterna. Anslaget hade satts upp av personalen som arbetar på fritidsgården.

– Det är inte fel att kommunen lägger miljonbelopp på att köpa en crosshall och rusta ishallen som används av ett fåtal personer. Men att i det sammanhanget inte kunna lägga ett par tusenlappar på att funktionshindrade ska få ha en pizzakväll varje termin där de bakar sin egen pizza - det går inte ihop för mig, säger Fritz Rehn.

Artikelbild

| Fritidsgården Möberln i Tierp.

Han förklarar att pizzakvällen brukar vara en trevlig social gemenskap för de 25 till 50 barn och ungdomar som brukar delta.

– Tyvärr är trenden i samhället att stöd och hjälp till människor med funktionshinder naggats i kanten de senaste åren. När det ska sparas pengar så drabbas ofta den här gruppen, menar Fritz Rehn.

Uppgifterna att pizzakvällen skulle ställas in har rönt en hel del reaktioner, bland annat i sociala medier. Frågorna h varit flera till Tierps kommun.

Flera personer har även förklarat sig villiga att starta en så kallad crowdfunding för att samla in pengar till pizzakvällen. En företagare har också sagt att hon kan ställa upp med råvaror till pizzabaket.

Artikelbild

| Fritz Rehn - upprörd Tierpsförälder angåenjde att pizzabak för funktionshindrade uteblir.

Mattias Boström, chef för fritidsgårdsverksamheten i Tierps kommun, beklagar det inträffade och förklarar att det kommer att bli en pizzakväll i höst.

Han säger också att det uppsatta anslaget bygger på ett missförstånd hos personalen på fritidsgården.

– Vi har ett sparbeting på oss när det gäller fritidsgårdsverksamheten. Det kommer att genomföras, men vi kommer inte att skära i den här typen av kostnader, säger Mattias Boström.

Fritz Rehn undrar dock om lappen verkligen var ett missförstånd.

– Varför skulle personalen sätta upp den om de inte fått en sådan information, frågar sig Fritz Rehn.

Han säger också att han är glad att det ändå kanske blir en pizzakväll för ungdomarna på fritidsgården i slutet av oktober.